Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σκουριές: Τραυματίες και τέσσερις συλλήψεις κατά τη μάχη του Χρυσού


  Σε τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές προέβη την Κυριακή το απόγευμα η Αστυνομία στις Σκουριές Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια μίας ακόμη επεισοδιακής διαμαρτυρίας κατοίκων κατά της χωροθέτησης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην περιοχή.

 Αρκετοί ήταν οι τραυματισμοί που αναφέρθηκαν στις τάξεις των διαδηλωτών ενώ η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες άναψαν φωτιές σε σημεία του δάσους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.Όπως ανακοίνωσε τη ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 28 έως 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα μετά την ανάκρισή τους. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, σε ελέγχους που έγιναν στην περιοχή, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, βόμβες μολότοφ και δυο μαχαίρια.

  Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν και χθες στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Χρυσού της περιοχής της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει το άνοιγμα του ορυχείου θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ότι πιθανά κέρδη στους κατοίκους.



Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το μεσημέρι για το βουνό κι έφτασαν στο σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα των εργασιών εξόρυξης. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν για ώρες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πλαστική σφαίρα.



 Αρκετοί ήταν οι τραυματισμοί που αναφέρθηκαν.




Μεταξύ άλλων τραυματίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλος.

Έπειτα από συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές, υποχώρησαν έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών ενώ φωτιές άναψαν από τη ρίψη δακρυγόνων. Τις φωτιές, σύμφωνα με μαρτυρίες έσπευσαν αρχικά να σβήσουν οι διαδηλωτές ενώ κατόπιν επιλήφθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.


πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου