Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παρελάσεις νεοφασιστών σε ιταλικές πόλεις



   Παρελάσεις σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, μεταξύ αυτών το Μπάρι, το Ούντινε, την Μπρέσια, το Παλέρμο και τη Ρώμη, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο μέλη του νεοφασιστικού κόμματος της Ιταλίας Forza Nuova, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από ενώσεις, Αριστερά κόμματα, δημάρχους και την εβραϊκή κοινότητα, που ζητούν την ακύρωση των διαδηλώσεων.

   «Οι διαδηλώσεις της Forza Nuova στις 29 Σεπτεμβρίου σε πολλές πλατείες της Ιταλίας συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση με ζητούμενο να επωφεληθεί [η ακροδεξιά οργάνωση] από την οικονομική κρίση για να χειραγωγήσει συνειδήσεις και να επηρεάσει εκείνους που δεν θυμούνται τους 50 εκατομμύρια νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι κατά τις τελευταίες φασιστικές δικτατορίες στην Ευρώπη», ανέφερε ο Michele Emiliano, δήμαρχος του Μπάρι, μετά την ανακοίνωση της σχετικής άδειας για τις διαδηλώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.

   Ο δήμαρχος κατέληγε στην ανακοίνωσή του ευχόμενος να προχωρήσει η αρμόδια υπουργός Άννα-Μαρία Καντσελιέρι στην ανάκληση της άδειας για τις διαδηλώσεις που «υποκινούνται μόνο από πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ανάλογες αντιδράσεις, αλλά και καλέσματα σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, υπήρξαν σε όλες τις πόλεις που η Forza Nuova έχει προγραμματίσει παρελάσεις.

   Στη Ρώμη αντιδράσεις έρχονται από ενώσεις όπως η Libera Roma (Ελεύθερη Ρώμη) που καλεί σε αντι-διαδήλωση. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μπρέσια όπου οργανώνεται αντιφασιστικά διαδήλωση υπό το σύνθημα «Όχι στην πόλη μου».

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου