Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ιππείς του Αριστοφάνη ...;;;



Οι Ιππής είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που διδάχτηκε το 424 π.Χ. στα Λήναια και κέρδισε τη νίκη. Το όνομά της προέρχεται από το χορό του έργου. Ήταν η πρώτη κωμωδία που ανέβηκε με το όνομα του Αριστοφάνη...
  Ο Αριστοφάνης άρχισε να συγγράφει τους Ιππής για να στηλιτεύσει έναν πολιτικό της εποχής, τον δηµαγωγό Κλέωνα, ο οποίος ήταν προσωπικός εχθρός του. Ένας πολιτικός φαύλος που οδηγούσε στην καταστροφή τη χώρα.
   Βρισκόσαστε στον έβδοµο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέµου. Ο Αριστοφάνης με την κωμωδία αυτή πραγματεύεται τη φαυλότητα της εξουσίας και πώς η εξουσία µπορεί να οδηγήσει µία χώρα - στην προκειμένη περίπτωση την Αθήνα του Πελοποννησιακού Πολέμου- στην καταστροφή.
  Το μήνυμα του έργου είναι κάτι που μας αφορά και θα µας αφορά πάντα. Άρα είναι οι καταστάσεις τις οποίες το έργο θίγει που παραµένουν επίκαιρες. Στο πρόσωπο του Κλέωνα µπορούµε να δούµε τον κάθε πολιτικό, τον κάθε άρχοντα του τόπου που διοικεί άσχηµα και οδηγεί τη χώρα του σε αδιέξοδο.

Η κύρια ιδέα, επίσης, ότι για να χτυπήσεις έναν φαύλο πολιτικό πρέπει να εφεύρεις έναν φαυλότερο οπότε ο φαυλότερος χτυπάει τον κακό είναι και πρωτότυπη αλλά και πάρα πολύ απαισιόδοξη. 

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΜΩΣ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 12 Οκτωβρίου 2012 μ.Χ.
   Ένταση έξω από θέατρο στο Γκάζι. Περιορισμένη χρήση χημικών. Προπηλακίστηκε δημοσιογράφος της εφημερίδας Lifo
   Περιορισμένη χρήση χημικών έξω από θέατρο στο Γκάζι και ένταση με λιγοστούς πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παράσταση.
   Οι περίπου τέσσερις διμοιρίες οι οποίες ήταν από νωρίς έξω από το θέατρο Χυτήριο, καθώς οι διαμαρτυρίες για την "αιρετική" παράσταση είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες.
   Την Πέμπτη λοιπόν περίπου 100 με 120 πολίτες βρέθηκαν έξω από το Χυτήριο για να διαμαρτυρηθούν για το έργο και να αποκλείσουν την είσοδό του ώστε να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση.
  Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, αρχικά μόνο με τις ασπίδες.
  Στη συνέχεια έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ η Ιερά Οδός παρέμενε κλειστή και στα δύο ρεύματα.
  Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν γιαούρτια.
  Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παπάς, ενώ αυτή τη στιγμή στο σημείο, παρευρίσκονται εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και περιγραφή δημοσιογράφου στο twitter, υπέστη προπηλακισμό και λεκτική επίθεση από τους συγκεντρωμένους.




«Πουστράκι, τελειώνετε κατάλαβες; Τελειώνουν τα πουστράκια. Άντε κωλομπήχτες, μαλάκες ηθοποιοί του κώλου, ε μαλάκες ηθοποιοί του κώλου. Κοίτα πουτανάκι έρχεται η ώρα σου. Τράβα ρε τράβα, έρχεται η ώρα σου. Έρχεται ρε, και η αστυνομία σας φυλάει τα κωλαράκια, αφού σας τα γαμάνε που σας τα γαμάνε οι Πακιστανοί ρε. Αδερφές ξεσκισμένες. Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες, ε γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»

πηγή : άρθρο από news247.gr

ΣΣ : oποιαδήποτε ομοιότητα των ηρώων του έργου , Παφλαγόνα και Αγοράκριτου, με  πραγματικά πρόσωπα και την καθημερινή μας ζωή,δεν είναι καθόλου τυχαία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου