Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Βίλα Αμαλίας απαντά στην χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.


          

  Στην αντεπίθεση πέρασε η Βίλα Αμαλίας δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση όπου ζητά την άμεση απελευθέρωση των καταληψιών, η σύλληψη των οποίων πραγματοποιήθηκε χθες κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο κτίριο της συμβολής των οδών Αχαρνών και Χέυδεν.
Η ανακοίνωση αντιμετωπίζει σκωπτικά τα ευρήματα της αστυνομίας μέσα στην Βίλα Αμαλίας και τονίζει ότι η κατάληψη βρέθηκε χθες στο επιχειρησιακό στόχαστρο των Αρχών γιατί αποτελεί «μια πρόταση οργάνωσης στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού».

Τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στην Βίλα Αμαλία παρουσία εισαγγελέα που επικαλούνταν καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ καταληψίες, εκ των οποίων έξι Έλληνες και δυο αλλοδαποί. Καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης έξω από το κτίριο πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, στο κτίριο βρέθηκαν περίπου 1500 άδειες φιάλες, δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

«Τα ευρήματα ήταν αστεία. Παρ’ όλα αυτά ο Δένδιας δηλώνει πως από αυτά αποδεικνύεται ότι η Βίλα υπήρξε κέντρο ανομίας για 22 χρόνια και επιτέλους ο νόμος, με τη «γενναία πολιτική βούληση» του Σαμαρά, αποκαθίσταται. Με ποια λογική ακροβασία μπορούν άδεια μπουκάλια μπύρας να χαρακτηριστούν «υλικά κατασκευής μολότοφ»; Σ’ ένα χώρο που λειτουργεί συναυλιάδικο και καφενείο είναι παράλογο να υπάρχει μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών μπύρας; Τι θα πει «εύφλεκτο υλικό»; Μήπως μιλάνε για τα υγρά καθαρισμού της τυπογραφικής μηχανής που λειτουργεί στη κατάληψη; Να μιλήσουμε για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, που κάθε διαδηλωτής που σέβεται την υγεία του, οφείλει να διαθέτει», αναφέρει η ανακοίνωση της Βίλας Αμαλίας, αναφορικά με τα ευρήματα των Αρχών.

«Ξέφραγκο αμπέλι» & «μνημονιακός κανιβαλισμός»

Το μήνυμα μας είναι σαφές, κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών «μολότοφ» και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη «Βίλα Αμαλία» αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας», δήλωσε ο υπουργός μετά το πέρας της επιχείρησης.

«Η Βίλα Αμαλίας είναι μια πρόταση οργάνωσης, που στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού έπρεπε να αντιμετωπιστεί», απαντά η ανακοίνωση της κατάληψης. «Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας, προϋποθέτει την καταστροφή των όποιων δομών του. Η απαξίωση των εργατικών κεκτημένων και των συνδικάτων, οι όποιες δομές αλληλεγγύης και ανυπακοής, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα είναι στο στόχαστρο», συνεχίζει η Βίλα Αμαλίας τονίζοντας ότι η ακροδεξιά ατζέντα που έχει ακολουθηθεί στην εποχή της κρίσης καταδεικνύει την ανάγκη αντίστασης.

Τέλος, η ανακοίνωση της Βίλας Αμαλίας ζητά την άμεση απελευθέρωση των καταληψιών καλώντας τους πολίτες σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου