Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ξύπνα...ελληνάκο !!!

Απολογούμαι Ελληνάκο. Σου ζητώ συγγνώμη γιατί σε πρόσβαλα. Δεν έπρεπε να σε αποκαλέσω ...Ελληνάκο.
Εσύ είσαι μαχητής του φωτός.

Ένδοξος και ανδρείος.

Άγρυπνος φρουρός του καλού.

Άγγελος της δικαιοσύνης.

Φύλακας κάθε αδύναμου και κατατρεγμένου.

Είσαι κάτι σαν τον ...Spider - man δηλαδή.

Στην τηλεόραση όμως και στους πολιτικούς που όλη την ημέρα σε βρίζουν "απατεώνα, κλέφτη, λωποδύτη, τεμπέλη, χαραμοφάη, διεφθαρμένο, διεστραμμένο, μίασμα" δεν αντιδράς. Εκεί σκύβεις το κεφάλι και συμφωνείς ένοχα. Κάθεσαι και τους παρακολουθείς υπνωτισμένος να σε μειώνουν και να σε θανατώνουν Ελληνάκο.

Για θυμήσου, όταν ήσουν μικρός, πώς σε ξύπναγε η μαμά σου:
"Σήκω μπούλη μου να κάνεις πιπί σου, να πιεις το γαλατάκι σου και να πας στο σχολείο σου"
και όσο πέρναγε η ώρα:
"Σήκω μπούλη να πας σχολείο"
και όσο πέρναγε η ώρα:
"Μπούλη σήκω γιατί θα σε αρχίσω στις γρήγορες"
και όσο πέρναγε η ώρα:
"Ε, να ρε γαϊδούρι, πάρε και τούτη - πάρε και κείνη"

Εάν η μαμά σου, μπούλη μου, σε ξύπναγε έτσι για να πας στο σχολείο, πώς θα πρέπει να σε ξυπνήσω εγώ που σε καλώ σε πόλεμο; Μήπως θα πρέπει να σου γαργαλήσω τις πατουσίτσες με φτερό; Νομίζεις ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να χαριεντιζόμαστε;

Μην με παρεξηγείς Ελληνάκο. Πριν αναρωτηθείς με ποιό δικαίωμα τόλμησα να πάρω τη θέση της μαμάς σου και να διαταράξω τον ύπνο σου, σκέψου πρώτα γιατί εσύ πήρες τη θέση του μπούλη. Και μάλιστα του κοιμισμένου μπούλη.

Μήπως έχεις ξυπνήσει και δεν το κατάλαβα ή μήπως συνεχίζεις να ζεις στις ονειρώξεις σου και σου τρέχουν τα ... σάλια;

Τι όνειρο έβλεπες πάλι μπούλη μου; Ότι ήσουνα λέει κρυμμένος μέσα σε ένα πολύ μεγάλο χρηματοκιβώτιο και είχες πολλά-πολλά κολλαριστά Ευρώ και τα χάιδευες. Σου άρεσε το χρίτσι-χρίτσι που έκαναν όταν το ένα ξυνόταν πάνω στο άλλο. Τα ακουμπούσες απαλά-απαλά για να μην τα τσαλακώσεις και κάνουν ζαρούλες. Είχες λέει και κέρματα. Αυτά έκαναν ντιν-ντιν και τα έπιανες μόνο με τα νυχάκια σου για να μην τα βρωμίσεις και χάσουν τη λάμψη τους.

Και είναι όνειρο αυτό για να τρέχουν τα σάλια σου ρε μπούλη;

Ναι, γιατί αυτά τα λεφτά δεν ήταν λέει σαν τα άλλα. Αυτά ήταν ξένα λεφτά. Ήταν λαμπερά. Ήταν εύκολα λεφτά. Ήταν μίζα, ήταν φακελάκι, ήταν επιδότηση, ήταν επίδομα, ήταν ΜΟΠ, ήταν Ντελόρ, ήταν ΚΠΣ, ήταν ΕΣΠΑ, ήταν ΑΠΕ. Ήταν το σχοινί που θα σε κρεμάσει Ελληνάκο.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ!

Να σε ξεσηκώσω θέλω. Τι να σε κάνω όμως εάν σηκωθείς και κοιμάσαι όρθιος; Έτσι θα χαντακώσεις και τους υπόλοιπους. Ξύπνιο και αποφασισμένο σε θέλω Ελληνάκο, αλλιώς συνέχισε να παρακολουθείς συνταγές μαγειρικής. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους μας.

Πώς να σε ξυπνήσω όμως βρε ανόητε αν δεν σου φωνάξω; Αφού από λόγια δεν παίρνεις. Έχεις θαμπωθεί από την ομορφιά του Ευρώ και τρέχεις ξοπίσω του υπνωτισμένος. Χαίρεσαι γιατί τρέχεις όλο και πιο γρήγορα και δεν βλέπεις ότι ο δρόμος είναι κατηφορικός και γι' αυτό επιταχύνεις.

Τρέχεις πίσω από το Ευρώ με την ελπίδα να το πιάσεις. Σου αξίζει να το πιάσεις. Έχεις ξεπουλήσει τα πάντα γι' αυτό. Δεν έχεις καμία άλλη αξία. Ακόμη και τον σταυρό σου όταν κάνεις, στο τέλος κάνεις δύο φορές την κίνηση από δεξιά προς αριστερά. Σε κατ' εικόνα και ομοίωση του Ευρώ έχεις μεταμορφωθεί Ελληνάκο.

Μην απελπίζεσαι όμως. Σε λίγο όχι μόνο θα το φτάσεις αλλά θα το προσπεράσεις κιόλας. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο δρόμος καταλήγει στο γκρεμό. Εκεί να δεις επιτάχυνση που θα έχεις. Πρώτος θα φτάσεις στο τέρμα Ελληνάκο και αντί για στεφάνι θα πέσει το Ευρώ στο κεφάλι σου και θα σε αποτελειώσει, όπως σου αξίζει ανόητε.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ!

1. Σε ακούω συνέχεια να φωνάζεις "Όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Μας κοροϊδέψανε. Μας ξεπουλήσανε. Είναι απατεώνες."

Ποιός σε κορόιδεψε ρε υποκριτή; Κάνεις ότι δεν ήξερες τι ψήφιζες;

Αφού η απόφασή σου αυτή ήταν άθλιε. Να σώσεις τα Ευρώ σου.

Απλά ήλπιζες να την πληρώσουν οι υπόλοιποι και να την γλυτώσεις εσύ. Δεν φταίνε οι πολίτικοί σου Ελληνάκο. Είναι τόσο άθλιοι όσο είσαι και εσύ. Το τομάρι τους κοιτάνε, όπως κάνεις και εσύ. Απλά αυτοί το πετυχαίνουν καλύτερα, γιατί εσύ είσαι και ηλίθιος συν τοις άλλοις.

2. Σε ακούω συνέχεια να αναρωτιέσαι "Γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά; Γιατί δεν κάνουν κάτι; Τόσοι άνεργοι, γιατί δεν μαζεύονται να τα σπάσουν όλα;".

Ξέρεις γιατί Ελληνάκο; Γιατί είσαι θρασύδειλος. Γιατί περιμένεις από τους άλλους να δώσουν τον αγώνα για εσένα και εσύ να κοιτάς από την πολυθρόνα σου. Να κρίνεις και να κατακρίνεις. Περιμένεις από τους άνεργους, να αγωνιστούν για τη δουλειά σου, άθλιε.

3. Σε ακούω συνέχεια να αναρωτιέσαι "Γιατί δεν αντιδρούμε όλοι μαζί; Γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί;"

Ποιοί "να κάνουμε" ρε Ελληνάκο; Τι κοινό έχω εγώ με εσένα; Τη ρεμούλα; Όταν λαδώνεσαι μου δίνεις και εμένα; Όταν παίρνεις φακελάκι το μοιράζεσαι με εμένα; Όταν εισπράττεις ψεύτικες επιδοτήσεις μου δίνεις και εμένα; Όταν κλέβεις στο ταξίμετρο μου δίνεις και εμένα;

Αφού όλα αυτά από εμένα τα παίρνεις ανόητε πώς αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί; Πώς μπορείς να σταθείς δίπλα μου στον αγώνα όταν πριν από λίγο με εκβίαζες για τη μίζα σου ή όταν για 10 λεπτά μου παίρνεις όσα βγάζω σε μία εβδομάδα; Αφού δεν τολμάς να με κοιτάξεις στα μάτια άθλιε, πώς αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί;

3. Σε ακούω συνέχεια να διαμαρτύρεσαι "Όλοι αυτοί που κάθε μέρα διαδηλώνουν και κλείνουν τους δρόμους και δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου, καλά κάνουν;"

Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται Ελληνάκο πότε σαν υπάλληλοι, πότε σαν εργάτες, πότε σαν γιατροί, πότε σαν ταξιτζήδες, πότε σαν φαρμακοποιοί, πότε σαν αγρότες και πότε σαν νεκροθάφτες είναι ΜΟΝΟΙ τους. Για το τομάρι τους φωνάζουν. Είναι σαν και σένα, ευατούληδες. Και αυτοί διαμαρτύρονται όπως εσύ, όταν εσύ κατεβαίνεις να φωνάξεις για το δίκιο σου.

Ακόμη και όταν μαζεύονται όλοι μαζί, ο καθένας φωνάζει για την πάρτη του. Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να τους βάλουν να φαγωθούν μεταξύ τους Ελληνάκο; Κανέναν δεν απασχολούν στα σοβαρά. Όργανα του συστήματος έχουν καταντήσει. Έχουν αποδεχθεί να παρασύρονται από κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους οδηγούν στο γκρεμό και δεν αντιδρούν.

4. Σε ακούω συνέχεια να αναμασάς "Πρέπει να σώσουμε τις τράπεζες αλλιώς θα χαθούν οι καταθέσεις μας".

Ποιές καταθέσεις σου ρε Ελληνάκο; Εάν υπήρχαν οι καταθέσεις σου ανόητε, τότε γιατί χώνεις τόσα λεφτά στις τράπεζες; Δανείζεσαι για να τα δώσεις στις τράπεζες για να νομίζεις ότι έχεις καταθέσεις.

Το χειρότερο όμως ξέρεις ποιό είναι άθλιε; Ότι παίρνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και από αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα καταστραφούν και θα χρεωθούν. Αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα σκλαβωθούν για να νομίζεις εσύ ότι έχεις τις καταθέσεις σου αχρείε. Απλά αφήνεις το κράτος να κάνει τη βρωμοδουλειά για σένα. Τέτοιο σκουλήκι είσαι.

Στο κάτω-κάτω ρε Ελληνάκο δεν φταίνε αυτοί που οι τραπεζίτες σού την φέρανε. Η βλακεία σου φταίει. Πήγαινε ζήτα τα από αυτούς άθλιε και όχι από το συνάνθρωπό σου που υποφέρει.

5. Σε ακούω συνέχεια να αναμασάς "Έχει δίκιο ο χοντρός. Μαζί τα φάγαμε".

Όχι ρε άθλιε Ελληνάκο. Δεν τα φάγαμε μαζί. Εσύ τα έφαγες και δεν έχεις τη μαγκιά να βγεις μπροστά και να πεις "εγώ τα έφαγα, εγώ θα πληρώσω". Περιμένεις και ελπίζεις να την πληρώσουν οι υπόλοιποι για το φαγοπότι σου και τις ρεμούλες σου. Νομίζεις ότι όλοι έχουν καταντήσει σαν και εσένα, ρεμάλι.

6. Σε ακούω συνέχεια να αναμασάς "Είμαστε τεμπέληδες. Είμαστε διεφθαρμένοι".

Όχι ρε άθλιε Ελληνάκο. Εσύ είσαι τεμπέλης και διεφθαρμένος. Μην προσπαθείς να πάρεις και άλλους μαζί σου. Εσύ και μόνον εσύ είσαι τεμπέλης και διεφθαρμένος και κρύβεσαι πίσω από τον πληθυντικό. Άλλη φορά να μιλάς μόνο για την πάρτη σου Ελληνάκο. Να έχεις τον τσαμπουκά να μιλάς στον ενικό αχρείε.

7. Σε ακούω συνέχεια να αναμασάς "Δεν είμαστε μπαταχτσήδες".

Σώπα ρε Ελληνάκο. Τώρα σε έπιασε η αξιοπρέπεια. Βρήκαμε το αδύναμο σημείο σου. Όλος ο κόσμος όπως και η τηλεόρασή σου και οι πολιτικοί σου σε έχουν στιγματίσει σαν απατεώνα, κλέφτη, λωποδύτη, τεμπέλη, χαραμοφάη, διεφθαρμένο, διεστραμμένο, μίασμα και εσύ αναμασάς "Έ, όχι. Δεν θα μας πουν και μπαταχτσήδες".
Αυτό σε πείραξε ρε ανόητε;

Ξέρεις τι έπρεπε να πεις Ελληνάκο; "Μέσα στα τόσα ας μας πουν και μπαταχτσήδες και δεν τους δίνουμε ούτε φράγκο. Άντε στο διάολο τοκογλύφοι". Αυτό όμως δεν στο είπε ο Πρετεντέρης ανόητε. Και εάν δεν θέλει αυτός να τον πουν μπαταχτσή ας βγει μπροστά να πληρώσει και το ίδιο να κάνεις και εσύ άθλιε εάν σε πειράζει. Τώρα όμως βάζετε τον φτωχό να πληρώσει για τις δικές σας ατιμίες. Και τις πληρώνει με τη ζωή του, ρεμάλια.

8. Σε ακούω και να σιωπάς όμως Ελληνάκο.

Όταν χτυπούν και εξοντώνουν τον διπλανό σου. Τότε σιωπάς Ελληνάκο και τότε είναι εκκωφαντική η σιωπή σου. Ένοχη και συνένοχη είναι η σιωπή σου.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ!
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όχι γιατί είναι δύσκολα, αλλά γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να τα λύσεις.

Έχεις εξαρτηθεί από το Ευρώ, όπως ο ναρκομανής. Περιμένεις και εσύ τη δόση σου.

Σε προκαλώ Ελληνάκο. Μείνε για μια ημέρα "καθαρός". Κάνε αυτό που σε πονάει. Εάν φοροδιαφεύγεις, κόψε όλες τις αποδείξεις. Εάν παίρνεις φακελάκι μην πάρεις. Εάν λαδώνεσαι κάνε την ίδια δουλειά χωρίς μπαξίσι. Εάν γδέρνεις νόμιμα όσους πέσουν στα νύχια σου, δούλεψε δωρεάν. Εάν νομίζεις ότι δεν κάνεις τίποτα κακό τότε ξέχνα το, συνέχισε τον ύπνο σου.

Εάν δεν καταφέρεις ούτε για μια ημέρα να μείνεις "καθαρός" επισκέψου ένα κέντρο αποτοξίνωσης και παρακάλεσέ τους να σε κλείσουν εκεί ή να σε βάλουν σε θεραπεία με υποκατάστατα. Ακούγεται για καλό υποκατάστατο το δολάριο. Καλύτερα είναι να σνιφάρεις τα πράσινα χαρτάκια που είναι πιο "μαλακά" και με λιγότερες παρενέργειες απ' ότι το "σκληρό" Ευρώ.

Αναρωτιέσαι, εάν τα καταφέρεις ποιό θα είναι το κέρδος; Θα σωθεί η κοινωνία; Όχι Ελληνάκο. Έχεις κάνει τόσα που δεν σώζεται με τίποτα η κοινωνία. Ούτε και εσύ θα σωθείς. Έτσι και αλλιώς την επόμενη ημέρα θα ξαναγυρίσεις στα ίδια.

Τότε γιατί να το κάνεις, ποιό θα είναι το κέρδος;

Κανένα άθλιε. Κανένα. Απλά κάποιες φορές χρειάζεται να μην κοιτάς το κέρδος. Κάντο γιατί έτσι πρέπει. Κάντο για τη μαγκιά. Κάντο γιατί σε προκαλώ. Κάντο γιατί είναι της μόδας. Κάντο γιατί έχεις γίνει τόσο ρεμάλι που θέλεις και λόγο για να το κάνεις.

Δεν χρειάζεται λογική Ελληνάκο. Κανένα πρεζόνι δεν μπορεί να πεισθεί με τα λόγια να σταματήσει. Η προσπάθεια όμως μετράει.

Και ξέρεις Ελληνάκο, εάν προσπαθήσουν 1000, μπορεί ο ένας να την σκαπουλάρει. Μπορεί εάν καθαρίσει το μυαλό του έστω και για μια ημέρα να μπορέσει να καταλάβει ότι υπάρχουν και πράγματα έξω από την τσέπη του για τα οποία θα πρέπει να παλέψει.

Αυτός ο ένας θα σταθεί δίπλα μου στον αγώνα. Αυτός ο ένας μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια χωρίς να ντρέπεται Ελληνάκο. Αυτός ο ένας δεν θα αναρωτιέται πλέον "γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί". Με αυτόν θα συν-αγωνιστώ.

Και να ξέρεις Ελληνάκο ότι όσο πιο εξαρτημένος είναι τώρα, τόσο πιο παθιασμένος αγωνιστής θα γίνει και θα βοηθήσει και άλλους να βγουν από το βούρκο που βρίσκεσαι και εσύ.

Με αυτόν τον ένα δεν έχω να μοιράσω τίποτα Ελληνάκο. Μπορεί να είναι υπάλληλος, εργάτης, γιατρός, ταξιτζής, φαρμακοποιός, αγρότης ή νεκροθάφτης αλλά δεν με χωρίζει τίποτα. Ξέρεις γιατί Ελληνάκο; Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι πάνω από το επάγγελμα. Είναι πάνω και από τα λεφτά. Είναι πάνω και από το τομάρι μας.

Είναι η απελευθέρωση της πατρίδας μας, αυτό που μας ενώνει. Γιατί η απελευθέρωση της πατρίδας μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να ελπίζουμε και στην προσωπική μας ελευθερία.

Η Ελευθερία είναι ο σκοπός του αγώνα Ελληνάκο. Όχι η €-λευθερία.

Θυμήσου τον Εθνικό σου Ύμνο "απ'τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά", κοίτα και στην τηλεόραση όλο το σκυλολόι από συμπατριώτες σου και ξένους που παρελάζουν, κοίτα και τα μούτρα σου στον καθρέφτη Ελληνάκο και εάν ακόμη δεν μπορείς να ξυπνήσεις, τράβα να πνιγείς.

Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θά' ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Θοδωρής

Άκου και δες Ελληνάκο αυτό το βίντεο. Ευχαριστώ τον συναγωνιστή που το έφτιαξε. Πρόσεξε ιδιαιτέρως στο 3:13 "του χωριού την εκκλησιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου