Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ρατσιστικό παραλήρημα των Χρυσαυγιτών και στην Ξάνθη

           


   Σε μια προκλητική περιοδεία στη Θράκη, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εγκαινίασαν χθες τα γραφεία τους στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Στις ομιλίες τους, υπό το σύνθημα των συγκεντρωμένων που φώναζαν «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη», χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους της Θράκης «μούλους» και «μογγόλους».


  «Μούλοι και Μογγόλοι είναι οι μουσουλμάνοι που υψώνουν σημαία της Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης». Αυτό δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής ομιλίας του στην Ξάνθη. Εκεί που επίσης τόνισε με νόημα ότι «Εμείς πάντα κοιτάμε προς την την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη».



   Στα πλαίσια της ίδιας ομιλίας στην Ξάνθη ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε ως «μπουχέσα» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο που ζητάει να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ένας χαρακτηρισμός στον οποίο ήρθαν να προστεθούν - μέσω ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής - αυτού του «αποτυχημένου πολιτικάντη» και του «αρχιπασοκάρχη». Στο απυρόβλητο δεν έμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο η Χρυσή Αυγή (στα πλαίσια της ίδιας ανακοίνωσης) χαρακτηρίζει ως «βουτυρομπεμπέ» και τα στελέχη του ως «λιγούρια της εξουσίας».

   Στην ομιλία του στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος κάλεσε «όσους νιώθουν Έλληνες να μείνουν, οι υπόλοιποι να φύγουν προς Ανατολάς» και σημείωσε ότι «εμείς πάντα κοιτάμε προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη», ενώ ο επίσης βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός είπε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αύριο θα είμαστε κάτι χειρότερο ακόμα γι' αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους».

   Στο μεταξύ, επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ελλάδα από χθες ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουίζνιεκς. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, εκτιμάται ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου