Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο η Δημοκρατία


                  

  23 Ιουλίου 1978: 13 εκρήξεις βομβών στην Αθήνα - είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις στους κινηματογράφους «Ελλη» και «Ρεξ» με 33 συνολικά τραυματίες. Λίγο καιρό μετά - με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή ( ΝΔ ) - η Γενική Ασφάλεια Αθηνών εξάρθρωσε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση. Μεταξύ των συλληφθέντων ο Νίκος Μιχαλολιάκος,που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για «κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα,προς διάπραξη εγκλημάτων δι' εκρηκτικών υλών».

  4 Δεκεμβρίου 2012: καταστροφή από εκρηκτική ύλη μέρους των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο. 
  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος την επόμενη μέρα ασκεί μήνυση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκο Αλιβιζάτο,κατηγορώντας τους ως ¨ηθικούς αυτουργούς για την τρομοκρατία σε βάρος του κόμματος του με τις δηλώσεις τους περί ανάγκης να απαγορευτεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής¨.

26/7/2008: ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ετήσια εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες δηλώνει «και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτίας που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως».

Πλούταρχος (Η ζωή του Λυκούργου) περί κρυπτίας που «κάθε φθινόπωρο οι έφοροι της Σπάρτης κήρυτταν τον πόλεμο κατά των ειλώτων, έτσι ώστε κάθε πολίτης της Σπάρτης να μπορεί να σκοτώσει έναν είλωτα, χωρίς τον φόβο ότι θα τιμωρηθεί».

Ηλίας Κασιδιάρης πριν από ένα μήνα σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο «άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια, αυτά εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε καθόλου, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε κάποια προνόμια αυτής της ιδιότητας,έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια,δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας».

Ηλίας Κασιδιάρης σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα «μας αποκαλείτε συνέχεια βουλευτές. Εγώ δεν σας έβρισα. Οφείλαμε να παίξουμε στο δικό τους παιχνίδι,να μπούμε εκεί μέσα στο Κοινοβούλιο με υ και όχι με οι, και να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους».

  Αναρωτιέται κανείς αν αυτά και μόνο ενδεικτικά αρκούν για να γίνει αντιληπτό και στον πιο αφελή ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει μπει στη Βουλή σαν πολιτικό κόμμα, ώστε να ισχύσουν στην περίπτωση της οι νόμοι που αφορούν τα πολιτικά κόμματα που αποδέχονται σε γενικά πλαίσια την κοινοβουλευτική μορφή του πολιτεύματος. Έχει μπει σαν μια τρομοκρατική ναζιστική οργάνωση, που μόνος της στόχος είναι να υπονομεύσει περαιτέρω τον ίδιο τον θεσμό, χρησιμοποιώντας τον για να έχει ασυλία απέναντι στους τραμπουκισμούς των βουλευτών της. Έχει μπει για να μπολιάσει την ελληνική κοινωνία με τη βία και την τρομοκρατία απέναντι σε όλους όσοι δεν ασπάζονται τις απόψεις της.

  Το επικίνδυνο είναι ότι αρχίζουμε και περνάμε στη δεύτερη φάση του σεναρίου της. Οι συμπλοκές μεταξύ μαθητών στο Ηράκλειο,μετά την εκδήλωση της, με δύο τραυματίες, το προχθεσινό συμβάν στο Κουκάκι, με την εκτόξευση μεταλλικού σκαμπό κατά αυτοκινήτου του ΣΥΡΙΖΑ που ενημέρωνε για τη διεξαγωγή αντί ναζιστικής εκδήλωσης, επεισόδια που σε καθημερινή ποιά βάση γίνονται σε διάφορες πόλεις, όπου χρυσαυγίτες επιτίθενται σε γνωστούς αντιφασίστες,καθώς και η διαδεδομένη πλέον άσκηση της «κρυπτίας» κατά των ξένων, δημιουργεί την εύλογη πεποίθηση ότι η στιγμή που θα υπάρξει νεκρός δεν αργεί.

  Αυτό ακριβώς είναι που στοχεύει και η ΧΑ για να προχωρήσει στο επόμενο μέρος του σχεδίου της που είναι οι εμφύλιο πολεμικές συρράξεις. Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του έχουν την κρυφή ονείρωξη σαν γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Σπαρτιατών να κατατροπώσουν έν είδει Πελοποννησιακού πολέμου τους «διεφθαρμένους» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

  Μόνο που τέτοια σκοτεινά σχέδια για να τα θέσουν σε εφαρμογή χρειάζονται και εκπαίδευση των πολιτών - οπλιτών ( αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή, η Οργάνωση Χ και η Φάλαγγα ) παρά στρατιωτικές οργανώσεις που αν δεν ελέγχονται άμεσα συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός δικτύου με την ΧΑ. Η εκπαίδευση γίνεται από άντρες που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις (η ίδια η ΧΑ έχει 4 μαζί με τον ισόβιο αρχηγό μεταξύ των βουλευτών της).

  Τα πολιτικά κόμματα μοιάζει να μην αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ενέχει η κατάσταση για την ίδια την υπόσταση της χώρας, αν και το σχέδιο είναι φανερό. Να εμποδιστεί πάση θυσία η Αριστερά από το να έρθει στην εξουσία,άσχετο αν δεν υπάρχει πια η Σοβιετική Ένωση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μπολσεβίκικο κόμμα. Όμως αν τα πράγματα εξ αιτίας είτε της αδράνειας είτε της υποτίμησης του κινδύνου εξελιχθούν έτσι η πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες: 
 α)  για την σταθερότητα των Βαλκανίων ( η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας μέχρι τώρα ήταν ο βασικότερος λόγος που οι πολεμικές συγκρούσεις δεν μεταφέρθηκαν τη δεκαετία του 1990 στον Νότο των Βαλκανίων), 
 β) για την Νότια Ευρώπη,που αντιμετωπίζει εξ ίσου δραματικές συνέπειες από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που υιοθετούνται και πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και τα φασιστικά κόμματα που αρχίζουν να μιμούνται την «σαμαρείτικη» δράση της ΧΑ 
και 
 γ)  για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και το όποιο κύρος της έχει απομείνει.

Καταλήγοντας πιστεύω ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο ένα οικονομικό πειραματόζωο, είναι και ένα πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό και η έκβαση της μάχης για την Δημοκρατία στην Ελλάδα θα έχει συνέπειες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί για την Ελλάδα του έπους της Αντίστασης και για την Ευρώπη,κοιτίδα του Διαφωτισμού.

της Μαρίνας Βήχου

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου