Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες και επανακατάληψη της Λέλας Καραγιάννη

              

   Ελεύθεροι αφήνονται οι προσαχθέντες από την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη». Παράλληλα, τα ΜΑΤ αποχωρούν έξω από κτίριο και κόσμος μπαίνει ξανά στην κατάληψη. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο
   


   Έξω από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 αλληλέγγυοι των καταληψιών. Η εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Το κτήριο περικυκλώθηκε αρχικά από αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν με τροχούς τις αλυσίδες και εισέβαλαν στο κτήριο.

Δεκαέξι άτομα προσήχθησαν, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου. Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες.

Σημειώνεται πως η εισβολή της αστυνομίας στην 25χρονη κατάληψη πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, χωρίς την έγκριση των πρυτανικών αρχών, καθώς το κτίριο στη Λέλας Καραγιάννη ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, όπως αναφέρεται, η επιχείρηση έγινε χωρίς παρουσία εισαγγελέα.
  Mέλος της κατάληψης,  μαζί με άλλους επανακατέλαβαν το κτίριο μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ. Όπως τονίζουν από την κατάληψη η εισβολή χωρίς άδεια του πρύτανη δημιουργεί προηγούμενο και για την εισβολή και στις δύο άλλες καταλήψεις, «Βίλα Αμαλία» και «Σκαραμαγκά», οι οποίες επίσης δεν είχαν την έγκριση του ιδιοκτήτη.

Περίπου εκατό άτομα βρίσκονται πλέον εντός του κτιρίου. «Ας κόψουν τα ψέματα. Ο φασισμός δεν θα περάσει. Δεν θα περνάνε μέτρα και θα μας λένε και τι να σκεφτόμαστε. Η Λέλας Καραγιάννη είναι ο πρώτος φραγμός», είναι το μήνυμα που έστειλε  μέλος της κατάληψης

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου