Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ...


Η δοσίλογη τρικομματική χούντα που μας κυβερνάει, αποφάσισε ν΄ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο με την κοινωνία, εφαρμόζοντας το φασιστικό δόγμα της "μηδενικής ανοχής" απέναντι και στους Αγρότες.

 Χθες στην Λαμία και σήμερα στις Σέρρες και στην Κορινθία, οι "ιδεολόγοι" του νόμου και της τάξης, έστειλαν τους πραιτωριανούς τους τα λαομίσητα ΜΑΤ, να χτυπήσουν και να ψεκάσουν συναδέλφους μας Αγρότες, που είχαν το φιλότιμο και το τσαγανό σε πείσμα των καιρών, να βγουν και να διεκδικήσουν τα δίκια τους, από αυτούς που τους στέρησαν και τους στερούν παρόν και μέλλον.
  Η Αγροτιά, από τα χρόνια του Κιλελέρ έως και σήμερα, ήταν πεδίο άσκησης εξουσίας, από ένα τσούρμο καθάρματα, που είτε ονομάζονταν τσιφλικάδες και μπιστικοί, είτε πολιτευτάδες και πολιτικοί, είτε εταιρείες και πολυεθνικές πάσης φύσεως, είτε αφεντικά και λαμόγια κρατικοδίαιτοι αγροτοσυνδικαλιστές.
  Η Αγροτιά από τα χρόνια του Κιλελέρ, έως και σήμερα, είχε και έχει ένα και μοναδικό προνόμιο, που την έκανε και την ποιο ξεχωριστή κοινωνική τάξη. Το προνόμιο να ταϊζει τον λαό αυτής της χώρας, μοχθώντας με τον ποιο σκληρό τρόπο, με ανταμοιβή, στο τέρμα της βασανισμένης ζωής της μια σύνταξη ψίχουλα.
  Αφού δεκαετίες τώρα. χούντες και "δημοκρατίες", διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της υπαίθρου, προσπάθησαν να μετέτρεψουν τον αγρότη σε "τοξικοεξαρτημένο" από τις επιδοτήσεις. τον καταχρέωσαν με δάνεια της κρατικής τοκογλυφίας, ώστε να μην ορίζει σήμερα ούτε την μικροϊδιοκτησία του, εξέθρεψαν την λαμογιά στους συνεταιρισμούς, κάνοντάς την συνώνυμο των μαφιόζικων κυκλωμάτων, αφού τους μικροαγρότες τους εξόντωσαν κοινωνικά και επαγγελματικά και εισήγαγαν τις πολυεθνικές της τροφής στην χώρα μας, μας πέταξαν και μια ΚΑΠ, για να εξαφανίσουν κάθε προοπτική ενίσχυσης της παραγωγικής μηχανικής του αγροτικού τομέα, στον τόπο αυτό, συρρικνώνοντας τον αγροτικό κόσμο, σύμφωνα με τις επιταγές των ξένων αφεντικών.
  Για κακή τους τύχη όμως ο κόσμος της αγροτιάς και ειδικά αυτοί που ξεσηκώνονται μικροί αγρότες και εργάτες γης, θ' αποδειχθούν πολύ σκληροί για τα δόντια τους. Έχοντας μάθει στην υπομονή και στην επιμονή, όπως και στις κακουχίες κι αποφασισμένοι για την ύπαρξη και την αξιοπρέπειά μας θα συγκρουστούμε με τον τρόπο που καλά γνωρίζουμε, για το μέλλον αυτού του τόπου που ξεπουλιέται από άκρη σε άκρη, σε ντόπια και ξένα αφεντικά, για μια Γεωργία της Αυτάρκειας και της Ποιότητας, χωρίς μεσάζοντες, με έμφαση στην τοπικότητα και στην αυτοοργάνωση από τα κάτω, σε ακηδεμόνευτους αγροτικούς συνεργατισμούς και συλλογικότητες παραγωγών και καταναλωτών, κτίζοντας κοινωνίες Αντίστασης και Αξιοπρέπειας.
         ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                               ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -
 

                       ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ
Υ.Γ Οι δυο σύντροφοι πιστοί στις αξίες και στις αρχές τους που μας τίμησαν τα προηγούμενα χρόνια με την παρουσία και τους αγώνες τους στο "ΜΠΛΌΚΟ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ" κι είναι αιχμάλωτοι των δοσίλογων, δικάζονται αύριο, μαζί με άλλους δυο συναγωνιστές στα δικαστήρια της Κορίνθου. Όλοι εκεί για συμπαράσταση και συνέχιση του αγώνα μας.
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου