Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Νεοναζιστικές αγκαλιές με τους επιγόνους του Χίτλερ!

              

  Προσπαθούν να κρύψουν τον αποκρουστικό νεοναζιστικό τους χαρακτήρα και να εμφανιστούν σαν… αγνοί έλληνες εθνικιστές, όμως έχουν και τις διεθνείς επαφές με τα χιτλερικά καθάρματα ανά την Ευρώπη, οι οποίες δεν κρύβονται εύκολα.
Γι’ αυτό και οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» έγιναν και πάλι ρεντίκολο, δείχνοντας εκτός των άλλων ότι είναι και κότες που δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν τη νεοναζιστική ιδεολογία τους. Αλλα λένε στην Ελλάδα, για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, και άλλα λένε στους ναζιστές ομογάλακτούς τους στην Ευρώπη. Οι τελευταίοι, όμως, δεν γνωρίζουν ότι η χρυσαυγίτικη συμμορία προσπαθεί να κρυφτεί και τους ξεμπροστιάζουν, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τις σχέσεις τους.

Προσπαθώντας να καλύψει την ξεφτίλα, μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις των χρυσαυγιτών με γερμανούς νεοναζί, ο... πολύς Κασιδιάρης δήλωσε με ύφος που δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης: «Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου επικοινώνησαν μαζί μας δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι και ζήτησαν συνέντευξη από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και το απόγευμα ήλθαν στη βουλή, όπως ακριβώς έχει γίνει και με Ελβετούς, Σουηδούς, Ιταλούς, Ισπανούς, Νορβηγούς, ακόμα και Ιάπωνες, αλλά και με συνεργείο της αλβανικής τηλεόρασης». Για να κρύψει την ταυτότητα των γερμανών, που ήταν νεοναζί, επίγονοι του Χίτλερ και όχι βέβαια δημοσιογράφοι, ο Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δόθηκε συνέντευξη που εξελίχθηκε σε συζήτηση, βγήκαν μερικές φωτογραφίες, οι γερμανοί δήλωσαν τον θαυμασμό τους στον ελληνικό πολιτισμό και ότι υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις κι αυτό ήταν όλο.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι οι σχέσεις των χρυσαυγιτών με τους γερμανούς νεοναζί δεν ξεκίνησαν την Παρασκευή 1/2/2012, αλλά κρατάνε από παλιότερα. Οχι μόνο από την περίοδο που η Χρυσή Αυγή ήταν απλώς μια ολιγομελής συμμορία νεοναζιστών τραμπούκων, αλλά και μετά την πανηγυρική είσοδό της στην ελληνική Βουλή. Αυτό αποκαλύπτεται από τον διαδικτυακό τόπο του ίδιου του γερμανικού νεοναζιστικού μορφώματος «Freies Netz Süd», που βέβαια δεν είναι και τόσο «αθώο», αλλά ενέχεται σε ναζιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. Στο διαδικτυακό τους τόπο οι γερμανοί νεοναζί περιγράφουν αναλυτικά την πρόσφατη συνάντησή τους με τους χρυσαυγίτες στην Αθήνα (βλ. http://www.freies-netz-sued.net/index.php/2013/02/06/athen-parlamentsbesuch-am-rande-des-imia-marsches/) . Επισημαίνουν, δε, ότι η επίσκεψή τους στην Ελλάδα δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας... δημοσιογραφικής αποστολής, αλλά έγινε μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, σε ανταπόδοση επίσκεψης που πραγματοποίησαν οι χρυσαυγίτες στη Γερμανία τον περασμένο Νοέμβρη. Οι γερμανοί νεοναζί καμαρώνουν για τους έλληνες ομογάλακτούς τους που μπήκαν στη Βουλή. Τους πλέκουν το εγκώμιο σημειώνοντας: «Αυτό το θεαματικό (εκλογικό) αποτέλεσμα για μία ανοιχτή εθνικοσοσιαλιστική κομματική παρουσία έκανε μεγάλη αίσθηση στην Ευρώπη». Ολοι γνωρίζουμε ότι εθνικοσοσιαλισμός είναι η ελληνική απόδοση του όρου ναζισμός. Για τους γερμανούς ναζί οι έλληνες ομογάλακτοί τους έχουν ανοιχτή ναζιστική δράση. Ετσι φαίνεται ότι τους λένε. Δεν τους αποκαλύπτουν ότι κρύβονται και το παίζουν αγνοί έλληνες εθνικιστές και όχι νεοναζί.

Είναι… γλαφυρός ο τρόπος με τον οποίο το σάιτ των γερμανών νεοναζί περιγράφει την επίσκεψη των χρυσαυγιτών στη Γερμανία:

«Μερικοί αντιπρόσωποι του τοπικού συνδέσμου του NPD-Ρηνανίας Βεστφαλίας (σ.σ. Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας δηλαδή γερμανοί νεοναζί), μέλη του ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και ανεξάρτητες δυνάμεις από την Φρανκονία (σ.σ. βρίσκεται στη Βαυαρία) και ο διεθνώς γνωστός αναθεωρητής (της Ιστορίας ) Ερνστ Τσύντελ (σ.σ. πρόκειται για γνωστό φασίστα, που το 1977 είχε ιδρύσει εκδοτικό οίκο και εξέδιδε... επιμορφωτικά βιβλία του τύπου «Ο Χίτλερ που αγαπήσαμε και γιατί», βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Z%C3%BCndel) αντάμωσαν στις αρχές του Νοέμβρη σε μια πολιτιστική και πολιτική εκδρομή στη Νυρεμβέργη. Μαζί επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, την όπερα της Νυρεμβέργης και το κτίριο στο οποίο είχαν εξαγγελθεί οι Φυλετικοί Νόμοι - Rassengesetze (σήμερα στεγάζει το γερμανικό ΙΚΑ). Δεν μπορούσε να λείπει το "Deutsche Hof" («Γερμανική Αυλή»), όπου άλλοτε κατέλυε οΑδόλφος Χίτλερ στη διάρκεια των κομματικών συνεδρίων... Η περιήγηση στην πόλη από τη δεκαπενταμελή ομάδα συμπεριλάμβανε το γερμανικό εθνικό μουσείο, όπως επίσης και τους πρώην εκδοτικούς χώρους της εφημερίδας Der Stürmer (σ.σ. σημαίνει «Επιθετικός» και ήταν εβδομαδιαία ναζιστική εφημερίδα που εκδιδόταν στη Νυρεμβέργη την περίοδο του Χίτλερ, βλ. http://el.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer), καθώς και την Fränkischen Tageszeitung (βαυαρική πρωϊνή εφημερίδα) και την εκκλησία Λόρενσκιρχε».

Αυτά αναφέρονται στην ανάρτηση των γερμανών νεοναζί με τίτλο «Πολιτισμός και Πολιτική στη Νυρεμβέργη και στο Fürth» (πόλη της βόρειας Βαυαρίας) και οι γερμανόφωνοι μπορούν να να διαβάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.freies-netz-sued.net/index.php/2012/11/11/kultur-und-politik-in-nurnberg-und-furth/. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση αναφέρονται και άλλα «πολιτιστικά μνημεία» ναζιστικού ενδιαφέροντος, που επισκέφτηκε η δεκαπενταμελής ομάδα (στην οποία συμμετείχαν και χρυσαυγίτες).

Κατανοούμε απόλυτα το λόγο για τον οποίο χρυσαυγίτες επισκέφτηκαν το κατάλυμα του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη και τα γραφεία της ναζιστικής του φυλλάδας. Αυτά τους συγκινούν, αυτά νοσταλγούν, απ’ αυτά εμπνέονται. Οσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν τα ναζιστικά τους πιστεύω, η πραγματικότητα τους διαψεύδει...
ΥΓ. Παραθέτουμε και δυο φωτογραφίες από τις… ένδοξες μέρες της Νυρεμβέργης που αναπόλησαν οι χρυσαυγίτες μαζί με τους υπόλοιπους νεοναζί. Οπως άλλοι πάνε στην Ιερουσαλήμ ή τη Μέκκα για να γίνουν χατζήδες, αυτοί πάνε στο λίκνο του ναζισμού.

ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου