Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το αληθινό πρόσωπο της ΧΑ: Ναζί, ρατσιστές και αντισημίτες

 

            
  
Σοκ προκαλούν τα πλάνα από ντοκιμαντέρ του Έλληνα κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση που ακολουθούσε πέρυσι το καλοκαίρι επί ένα μήνα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα οποία προβλήθηκαν στο βραδινό δελτίο της Τρίτης από το βρετανικό κανάλι Channel 4.
 Στις εικόνες εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να καταφέρεται χυδαία κατά των αλλοδαπών υποστηρίζοντας ότι «για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Μιλάει για «3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν». Μεταξύ, άλλων χρησιμοποιεί για τους μετανάστες χαρακτηρισμούς, όπως «πρωτόγονοι», «υπάνθρωποι» και «μιάσματα».

Χαρακτηρίζει δε, τη Χρυσή Αυγή διαφορετικό από άλλα ακροδεξιά ή φασιστικά κόμματα. Τονίζει πως πρόκειται ξεκάθαρα νεοναζιστικό ή ναζιστικό κόμμα, αφού ασπάζεται τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες του Χίτλερ. Τέλος, υποστηρίζει ότι πολλοί από τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αγνοούν τι είναι ο  εθνικοσοσιαλισμός και εντυπωσιάζονται από την επίδειξη δύναμης και το θέαμα που προσφέρει η Χρυσή Αυγή.

Το Channel4 φιλοξενεί και δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι απόψεις που ακούγονται στο βίντεο, δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ανησυχούν για τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα, από την άλλη όμως η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας» λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης, τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία δέχθηκε μεγάλη πίεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να στραφούν στη Χρυσή Αυγή.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου