Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Original: Κατίδη στην ΑΕΚ δεν χωράνε φασισταριά

         


   Τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η ΕΠΟ για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Βέροια. Άμεση ωστόσο ήταν και η απάντηση του κόσμου της ΑΕΚ. Ο μεγαλύτερος σύνδεσμός οπαδών της ομάδας Original 21 σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «τα φασισταριά δεν χωράνε στην ΑΕΚ». «Κατίδη είσαι ανεπιθύμητος [...] Από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό δεν ανήκει στην ΑΕΚ», αναφέρει η Original. Φίλοι της ΑΕΚ με πλήθος μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν να φύγει ο παίκτης από την ομάδα. «Δεν ήξερα τι είναι αυτός ο χαιρετισμός, το είχα δει σε βίντεο της Χρυσής Αυγής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη. Η διοίκηση της ΑΕΚ κάλεσε σε απολογία τον Γιώργο Κατίδη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το ΔΣ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην ομάδα. «Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ την Τρίτη 19 Μαρτίου, καλεί σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Κατίδη. Ακολούθως το Δ.Σ θα συνεδριάσει ώστε να αποφασιστεί το μέλλον του ποδοσφαιριστή», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Λίγες ώρες αργότερα ο ποδοσφαιριστής με ανακοίνωσή του ζητάει δημόσια συγγνώμη και θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας. Εξάλλου πληροφορίες ανέφεραν πως ο Κατίδης είχε ουσιαστικά τελειώσει από την ΑΕΚ και απέμενε η επίσημη απόφαση του ΔΣ.

Στην ανακοίνωσή της η Original 21 αναφέρει: «Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδηξίας με φράτζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε... Το να χαιρετάς φασιστικά... Ρε τιποτένιε ξευτίλα δεν συγχωρείτε με τίποτα! Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών !

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά ! Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας !
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο ! Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

Εμείς, η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ, της προσφυγιάς και των ανθρώπινων αξιών, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! "Διοικούντες", από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ  ! Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα!

ΥΓ. Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες ;
...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη ;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη Ξεκάθαρα :

Στην ΑΕΚ δεν χωράνε φασισταριά ναζιστές... Βάλτε το καλά στο άδειο σας κεφάλι!

ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας ! Γι αυτό λοιπόν  όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε!»


Διαβάστε επίσης: Ναζιστικός πανηγυρισμός από τον Γιώργο Κατίδη

Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή αποκλεισμού του Γιώργου Κατίδη αναφέρει: «Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε

1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά  τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει  βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα  φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης,  βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα,  για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει».

Μετά τη ΔΗΜΑΡ, που ζήτησε την παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ και των αρμόδιων οργάνων, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εξέδωσαν ανακοίνωση για το περιστατικό.

«Κάθε ναζιστική, ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά, εντός ή εκτός γηπέδων είναι κατάπτυστη, καταδικαστέα και χωρίς ίχνος ανοχής. Πολύ δε περισσότερο όταν προσβάλλει μια ολόκληρη χώρα κι ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ, με τα εκατομμύρια δημοκρατικών οπαδών, που δίδαξε την αλληλεγγύη δίνοντας ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα εν μέσω Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Βέβαια, αντί να μιλάμε συνεχώς για τα αυτονόητα, σήμερα επείγει να αφυπνίσουμε τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, να αποκτήσουμε ένα παιδαγωγικό σύστημα που θα διδάσκει στη νέα γενιά τις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που απειλούνται από τον σύγχρονο φασισμό.

Αυτή η ανάγκη υπάρχει και στον αθλητισμό, όπου αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν ολοένα και συχνότερα γόνιμο έδαφος. Η πολιτεία έχει απεμπολήσει την υποχρέωσή της για διαπαιδαγώγηση πολύπλευρα ανεπτυγμένων προσωπικοτήτων και δημοκρατικών αθλητών και το έργο έχουν αναλάβει οι κερδοσκόποι και οι μάνατζερ που διδάσκουν το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού.

Αλλά αναρωτιόμαστε, μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτό το ύψιστο καθήκον της πολιτείας, ένας καθ’ ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, που μόλις πριν δυο μέρες, ψήφισε ενάντια στην άρση βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής… ‘εκ παραδρομής’;»


Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει πως η ενέργεια του Κατίδη «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν τον ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα».

«Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλλουν τα φασιστικά παράσιτα που δρουν και χρησιμοποιούν το σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο», καταλήγει το ΚΚΕ.
Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη αλλά και ο ισόβιος αποκλεισμός του από τις εθνικές ομάδες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δείτε ενδεικτικά ορισμένα δημοσιεύματα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου