Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οθωμανική Αυτοκρατορία και Χρυσή Αυγή



           

Από τη μέρα που με αφορμή τα σχέδια Ερντογάν για την πλατεία Ταξίμ παρατηρείται στην Τουρκία ένας παλαϊκός ξεσηκωμός μέχρι σήμερα έιναι απορίας άξιο το γεγονός ότι το επίσημο site της Χρυσής Αυγής τηρεί στάση " μούγκας " . Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το έτερο site της, αυτό που απευθύνεται στους πιό μυημένους, το " Εθνικισμός " . Εκεί πληροφορείται κανείς μέσα από διάφορα σχόλια ότι στην Τουρκία " εξυφαίνεται " μία συνωμοσία κατά του καθεστώτος με ενορχηστρωτές " τους αμερικανοσιωνιστές, τους κεμαλικούς και τους κομμουνιστές ".  Μάλιστα παρατίθενται αυτούσια αποσπάσματα των δηλώσεων και των συνθημάτων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον τουρκικό λαό, για να ενισχυθεί ο ισχυρισμός ότι " τα ανθελληνικά κόμματα της Αριστεράς , σαν πιστά σκυλιά του αμερκανοσιωνισμού και του κεμαλισμού ταυτίζονται με τους σφαγείς του 1922".

Όσον αφορά την άποψη ότι ένας λαός δεν μπορεί να ξεσηκωθεί από μόνος του και χρειάζεται " υποκινητές " και " συνωμότες" δεν είναι κάτι το καινούργιο. Μέσα από την ιστορική εμπειρία είναι διαπιστωμένο ότι τα φασιστικά και τα ναζιστικά κόμματα δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους λαούς των χωρών τους, γι ' αυτό κι όταν έρχονται στην εξουσία αναλαμβάνουν να καταργήσουν κάθε αντίπαλη ή οιονεί αντίπαλη φωνή, με το να απαγορεύουν την ύπαρξη άλλων πολιτικών κομμάτων, να απαγορεύουν την ύπαρξη συνδικαλιστικών οργανώσεων, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις και να ασκούν βία και τρομοκρατία κατά των αντιπάλων τους, προκειμένου να " παραδειγματίσουν " το λαό για το τι τον περιμένει αν διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι.

Από αυτή την άποψη είναι φυσικό μιά ναζιστική οργάνωση σαν την ΧΑ να παθαίνει " αλλεργικό σοκ " από κάθε είδους λαϊκούς ξεσηκωμούς. Είναι συνεπής με την ίδια της την ιδεολογία. Επειδή όμως στον πολύ τον κόσμο , που διαβάζει το επίσημο site της κρύβει το πραγματικό της προσωπείο, προτιμά σε πρώτο στάδιο την τακτική της " μούγκας " .

Από την άλλη πλευρά είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έμμεση - όπως προκύπτει από το έτερο site της - υποστήριξη στο καθεστώς Ερντογάν έρχεται σε μια χρονική στιγμή που τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έχουν ξετυλίξει την ουσία της εξωτερικής τους πολιτικής, την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συμπεριφέρονται σαν ηγέτιδα δύναμη όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή. Ουσιαστικά έχουμε πλέον να κάνουμε με έναν ανερχόμενο μεγαλοϊδεατισμό, που απομακρύνει την Τουρκία από τον κεμαλισμό και την λογική του έθνους- κράτους. Ότι αυτό επιχειρείται να γίνει μέσα από την ενίσχυση του ισλαμισμού είναι ένα επι πλέον στοιχείο απομάκρυνσης από το κοσμικό κράτος, που επιχείρησε να εγκαθιδρύσει ο Κεμάλ.

Η ΧΑ από την μεριά της επιχείρησε τελευταία να αναδείξει την άλωση της Κων/πολης σαν κομβικό σημείο του προγράμματος της εξωτερικής της πολιτικής, με τους θεατρινισμούς της στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την Μητρόπολη και τις εκκλήσεις για την " Κόκκινη Μηλιά" . Βέβαια αν αναλογιστεί κανείς την Ελλάδα σαν συνέχεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μάλλον " κάποιες βίδες θα πρέπει να του έχουν λασκάρει". Κι αυτό εκτός των άλλων γιατί η Βυζαντινή , όπως και η Οθωμανική , Αυτοκρατορία ήταν πολυεθνικές Αυτοκρατορίες.

Η πολυεθνικότητα ως γνωστόν προκαλεί αλλεργικό σοκ στην ΧΑ . Άρα μόνο σαν φαιδρές και γραφικές μπορούν να θεωρηθούν αυτές οι μεγαλοστομίες της. Γιατί αν έχουν το όποιο ίχνος σοβαρότητας οι μέχρι τώρα κινήσεις της στα εθνικά θέματα : υποκίνηση βορειοηπειρωτικού, εντάσεις με την μειονότητα στη Θράκη και λεονταρισμοί απέναντι στο τουρκικό Προξενείο τότε έχουμε να κάνουμε με ιδεολογική παραφροσύνη , που θα μπορούσε να έχει σε ένα απώτερο μέλλον τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Φανταστείτε η ΝΔ εκτός από την ρατσιστική ατζέντα της ΧΑ να αρχίσει να υιοθετεί τις θέσεις της και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με " προαγωγούς " το Δίκτυο 21. Για να μπορούν πάντως να έχουν την όποια απήχηση στα λαϊκά στρώματα τέτοιες απόψεις σίγουρα χρειάζονται από την άλλη πλευρά των συνόρων " ιδεολογικούς συνοδοιπόρους" . Αυτός διαφαίνεται συνεπώς να είναι κι ο λόγος που η ΧΑ υποστηρίζει έμμεσα το καθεστώς Ερντογάν. Τους συνδέει η ίδια " νοσταλγία " για τα Αυτοκρατορικά παρελθόντα. Με μία διαφορά κλίμακας βέβαια...για την περίπτωση της Ελλάδας καταλυτική!!!
 
της Μαρίνας Βήχου
 
πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου