Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αντιφασιστικό Μέτωπο Γερανείων : Tουρκία - Ελλάδα,ένα μπουκάλι δρόμος



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΡΟΜΟΣ

Μια εβδομάδα τώρα στις πόλεις της Τουρκίας με αφορμή λίγα δένδρα στην Πόλη, η αξιοπρέπεια βγήκε στους δρόμους κι αναμετράται με ότι σκοτεινότερο και αγριότερο έχει να εξαπολύσει το βαθύ Τούρκικο κράτος εναντίον του λάου του.

Ένας λαός στους δρόμους και τις πλατείες, συγκρούεται με τις δυνάμεις της καταστολής και της υποταγής του νεοσουλτάνου Ερντογάν, κι όταν στην ανάπαυλα της μάχης, ο ξεσηκωμένος λαός μετράει και θρέφει τις πληγές του, τραγουδάει, χορεύει , παράγει πολιτισμό, συλλογάται, βρίσκει  την άμεση δημοκρατία του δρόμου και του πεζοδρομίου, εύκαιρη και την κάνει δικιά του.
Συνελεύσεις, ανοιχτές κουβέντες, διαφωνίες, πολιτικές αναλύσεις, στοχασμοί, όνειρα, αλλά και κτίσιμο μιας επαναστατημένης καθημερινότητας με τα στοιχεία της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αυτοοργάνωσης
Γνώριμες στιγμές, γεμάτες από πάθος και έρωτα για ζωή, απ’ όλους τους κατά καιρούς εξεγερμένους λαούς, που με σημαία την ελευθερία, σπάζουν το γυάλινο κλουβί του εγώ και της ιδιώτευσης, σηκώνονται απ’ τον καναπέ, σπάνε την τηλεόραση, κι ορμάνε στον δρόμο, σαν μικροί χείμαρροι ορμητικοί, να βρουν την θάλασσα  της οργής και της δημιουργίας. Γνώριμες εικόνες και για μας τους έλληνες, τους εξεγερμένους του 2008 και του ανυπότακτους των δυο τελευταίων χρόνων, που άναψαν τις φλόγες της συνείδησης κι η φωτιά πήγε παντού, γράφοντας ιστορία με την Αραβική Άνοιξη, την Μεσόγειο να φλέγεται και τον υπόλοιπο κόσμο, να ξυπνά από την καταναλωτική ραθυμία και υποταγή.
Η φλόγα όμως για να επιστρέψει πάλι εδώ και να διώξει την ρετσινιά του ραγιά που υπομένει και προσεκτικά αγάδες κι αφεντάδες, έλληνες και ξένους επικυρίαρχους της ζωής μας, θα πρέπει σεμνά και ταπεινά, αργά ή γρήγορα  να πάρουμε την σκυτάλη της εξέγερσης μαθαίνοντας απ’ τα λάθη μας του παρελθόντος κι απ’ την νέα γνώση της αντίστασης, όπου γης.
Κι επειδή στην χώρα μας, η παγκόσμια πολιτιστική και οικονομική ελίτ και τα ντόπια τσιράκια τους, έχουν βρει την συνταγή της ψευτο- συναινετικής «δημοκρατίας» σε μια «βολή» 300, εμπλουτισμένη με τα μαντρόσκυλα της ακροδεξιάς, σε ρόλο τσοπανόσκυλου που θα μαζεύει τα μαύρα πρόβατα απ’ τους δρόμους , η πολιτική και κοινωνική σύγκρουση, που είναι αναπόφευκτη, των από κάτω με τους από πάνω , πρωτίστως πρέπει να έχει αντιφασιστικό και αντιεξουσιαστικό πρόσημο.
Ψωμί χωρίς ελευθερία, δεν μασιέται, έτσι  όπως στην Τουρκία και όπως παντού η αύρα ελευθερίας, είναι αυτή που θα οδηγήσει και στη χώρα, στην τελική αναμέτρηση των ανυπότακτων με τους δυνάστες της ζωής μας πολιτικάντηδες, κομματόσκυλα, φασίστες και νεοναζήδες, μεγαλοεργολάβους, αναπτυξιακούς  νοικοκυραίους, προσκυνημένους, νεοραγιάδες.
Κι όταν συναντηθούμε κι εμείς μ την αξιοπρέπεια στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας, Σαμαράδες Κασιδιάρηδες, φασίστες ισλαμοφασίστες, Ερντογάν και Σουλε’ι’μάν, θα ψάχνουν να βρούν τρύπα να κρυφτούνε.
Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας, το αίμα τους θα συναντήσει το αίμα μας.
Ο νέο Οθωμανισμός της  ανάπτυξης και του καπιταλισμού σε Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να σταματήσει στα βράχια του αιγαίου.
Ο αγώνας ενάντια στο φασιστο-Κεμαλικό και στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας του χθες, με του αγώνα ενάντια στον Ισλαμοφασισμό  του σήμερα, θα συναντηθεί με το διαρκή αντικαθεστωτικό αγώνα στην Ελλάδα.
                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
                             ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου