Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Λονδίνο: Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην EDL




ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (EDL) ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ TOWER HAMLETS. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.  
Πριν από τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Lee Rigby στο Woolwich, η EDL ήταν μια αναλώσιμη  δύναμη, με την οργάνωση να χάνει την ορμή της. Μετά την δολοφονία, έχει αυξηθεί η επιρροή της, εκμεταλλευόμενη την δημόσια κατακραυγή για να μεγαλώσει τις διαδηλώσεις της. 
Η EDL αυτοπροσδιορίζεται ως ένα πατριωτικό, εθνικιστικό κίνημα του δρόμου, που διαμαρτύρεται ενάντια στο μουσουλμανικό εξτρεμισμό και το Ισλάμ. Λένε ότι δεν είναι ρατσιστές αλλά η ιστορία τους αποδεικνύει το αντίθετο. Επεκτείνουν εύκολα το μίσος τους σε οποιονδήποτε που δεν είναι λευκός, στους μετανάστες και σε εκείνους που δεν ταιριάζουν στον χοντροκομμένο προσδιορισμό τους για τον “Άγγλο”. Οι υποστηρικτές τους έχουν προβεί σε βιαιοπραγίες και έχουν επιτεθεί σε ιδιοκτήτες ασιατικών επιχειρήσεων, σε φοιτητές που διαδηλώνουν ενάντια στα δίδακτρα, και έχουν καταδικαστεί για εμπρηστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη.  
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ EDL; 
Η EDL είναι μέρος μιας ευρύτερης μετατόπισης της βρετανικής πολιτικής στα (άκρο) δεξιά, όπου το Ισλάμ και οι μετανάστες  γίνονται οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θέλουν την κοινωνία να επιστρέψει πίσω σε μια μυθική «χρυσή εποχή» όπου ο καθένας ήξερε τη θέση του. Αυτά είναι φαντασία και αηδίες. Η EDL είναι ένα προϊόν της παραπληροφόρησης και ψεμάτων, που τροφοδοτεί  πάνω από μια δεκαετία  αντι-μουσουλμανικές, αντι-μεταναστευτικές  ιστορίες τρόμου στις εφημερίδες τσέπης και εφημερίδες όπως η Daily Mail. Όποτε η EDL έχει παρελαύνει χωρίς αντίπαλο, τρέχουν σε κατάσταση αμόκ και επιτίθενται σε ανθρώπους.  
Τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει μια έντονη άνοδος στις ρατσιστικές επιθέσεις και τις επιθέσεις ενάντια στα μουσουλμανικά τεμένη, συμπεριλαμβάνοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς και βόμβες με καρφιά. Οι πορείες της EDL βοηθούν να δημιουργηθεί ένα κλίμα αποδοχής ώστε τέτοιες επιθέσεις ναι είναι δυνατές, παρέχοντας αυτοπεποίθηση στους βομβιστές, κάνοντάς τους να σκεφτούν ότι αποτελούν μέρος ενός αυξανόμενου δημοφιλούς κινήματος. Είναι σημαντικό να ξεσηκωθούμε και ενωμένοι να σταθούμε απέναντι τους.   
ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ; 
Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βγούνε στους δρόμους το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο ασφαλές και ενθαρρυντικό θα είναι για όλους μας. Την ημέρα εκείνη στοχεύουμε να είμαστε κινητικοί και ευέλικτοι προκειμένου να χαλάσουμε τα σχέδια της EDL. Όπου και να καταλήξουν, με απαγόρευση ή χωρίς απαγόρευση, θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι η EDL δεν θα εκφοβίσει ανθρώπους και δεν θα παρελάσει το μίσος του στους δρόμους χωρίς αντίσταση.
ΨΑΞΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ AFN ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ EDL.  
 
Αντιφασίστες Λονδίνου & AFN
 
fb.com/londonantifascists 
Twitter: @THstopEDL

πηγή:http://londonantifascists.wordpress.com/2013/08/05/stop-edl-in-tower-hamlets-saturday-7th-september/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου