Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

5 επέτειος από την ισραηλινή σφαγή στα τέλη 12/08 στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας

Eχουν περάσει πέντε χρόνια, αλλά είναι δύσκολο για εμάς τους Παλαιστινίους από τη Γάζα, να ξεχάσουμε τον πόλεμο, τις σφαγές και τα εγκλήματα, που διαπράττονται από τον στρατό κατοχής σε βάρος των γυναικών μας, των παιδιών μας, κατά τα σπίτιών και των σχολείών μας, κατά των φυτών και των δρόμων μας, ενάντια στην θέληση και τη δύναμη μας.Eνάντια στο μέλλον και την ύπαρξή μας .-αρχικός τίτλος της πηγής-Πέντε χρόνια πριν: H ατιμωρησία του Ισραήλ

Image scaled down
"Πέντε χρόνια πριν, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2008, το τέλος του Δεκεμβρίου 2013, όπως αν ήταν χθες, ένα φοβερό γεγονός στην Παλαιστίνη, ένας πραγματικός πόλεμος στη Γάζα, με επικεφαλή τον πέμπτο στρατό, εναντίον άμαχου πληθυσμού, σε μια περιοχή κάτω από αποκλεισμό. 
  
Δύσκολο να ξεχνάμε, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, είναι δύσκολο να βγούνε από το μυαλό μας, αυτές οι εικόνες, σφαγές εναντίον των παιδιών της Γάζας.
 
Αυτές τις μέρες, οι Παλαιστίνιοι σε γενικές γραμμές, οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, ιδίως, και μαζί τους, διεθνή αλληλεγγύη, τιμησαν την πέμπτη επέτειο, της ισραηλινής επίθεσης στα τέλη Δεκεμβρίου του 2008, έναντι του άμαχου πληθυσμού. O Ισραηλινός στρατός, προκαλέσε εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς, για να μην αναφέρουμε, την μαζική καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής που είχε βομβαρδιστεί.
  
Αυτό ήταν το Δεκέμβριο του 2008, πριν από πέντε χρόνια. 
 
Eχουν περάσει πέντε χρόνια, αλλά είναι δύσκολο για εμάς τους Παλαιστινίους από τη Γάζα, να ξεχάσουμε τον πόλεμο, τις σφαγές και τα εγκλήματα, που διαπράττονται από τον στρατό κατοχής σε βάρος των γυναικών μας, των παιδιών μας, κατά τα σπίτιών και των σχολείών μας, κατά των φυτών και των δρόμων μας, ενάντια στην θέληση και τη δύναμη μας.Eνάντια στο μέλλον και την ύπαρξή μας .
  
Πώς θα μπορούσε να διαγράψει, τα δραματικά γεγονότα του ισραηλινού πολέμου κατά του πληθυσμού της Γάζας; Ποιος από εμάς μπορεί να ξεχάσει την απώλεια της ζωής, τη μαζική καταστροφή των πολιτικών υποδομών μας; Υπαρχει, ακομα και ένας απλός κάτοικος της Γάζας, που δεν έχει, άμεσα ή έμμεσα, επηρεαστεί από τις αιματηρές επιθέσεις του στρατου κατοχής, που ήταν κυρίως σε αμάχους;
  
O εορτασμός του τρέχοντος έτους, είναι ξεχωριστός, γιατί ισραηλινές επιθέσεις, συνεχίζονται μέρα και νύχτα.

Και αυτό θα συνεχιστεί, όσο τα ισραηλινά εγκλήματα παραμένουν ατιμώρητα, και έτσι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κατά τα παιδιών της Γάζας .
  
Σε πέντε χρόνια , πολλά πράγματα έχουν συμβεί στην Παλαιστίνη και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τον άμαχο πληθυσμό της, υπαίθρια φυλακή, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πέντε χρόνια μετά το τέλος του μακελειου, η κατάσταση είναι στάσιμη, τίποτα δεν κινείται, και οι άνθρωποι στο χώρο αναμονής και περιμένουν, ένα άνοιγμα, περιμένουν, την άρση αυτου του απάνθρωπου αποκλεισμού, αναμένουν μια πραγματικά διεθνή αντίδραση, προκειμένου να τερματιστεί η ατιμωρησία του Ισραήλ και μπει ένα τέλος τα βάσανά τους.
  
Αυτά τα γεγονότα, παρά τη σημασία τους, δεν είχαν καμία επίδραση στη δύσκολη ζωή των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, που εξακολουθούν να ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, απομόνωση, φτώχεια, ανεργία και δυστυχία.
  
Η πιο σοβαρή πτυχή της όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης, των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, και η οποία σηματοδοτεί την πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι η έλλειψη ευκαιριών για εκείνους τους ανθρώπους, που δεν βλέπουν αλλαγή. Σημειώστε ότι τα πράγματα δεν κινούνται, σε όλα τα επίπεδα: συμφιλίωση και τερματισμό της διαίρεσης, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, διαφάνεια, τον τερματισμό της κατοχής. 
 
Tρομερό συναίσθημα που θα επηρεάσει το μέλλον αυτής της γενιάς. Iδίως οι νέοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει να χάνουν την ελπίδα, για ένα καλύτερο άμεσο μέλλον. 
  
Πέντε χρόνια μετά η Γάζα με τραυματίες ,η Γάζα μαρτύριο, η κακοποιημένη Γάζα υπάρχει, επιμένει και αντιστέκεται, συνεχίζει να υποφέρει, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αποκλεισμό, υπέστη βομβαρδισμούς και ισραηλινές επιδρομές, η Γάζα εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ μια φυλακή.
  
Αλλά η ζωή συνεχίζεται, οι κάτοικοι της θα προσαρμοσθούν και θα επιδείξουν εξαιρετική υπομονή, με τη σιωπηρή συνενοχή της διεθνούς κοινότητας, που ανίκανη, αποτυγχάνει να σταματήσει αυτή η ισραηλινή επιθετικότητα, και δεν τολμούν να καταγγείλουν, τα διάφορα παράνομα μέτρα των Ισραηλινών, του ιδιαίτερα απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας.
  
Οι κάτοικοι της Γάζας, εξακολουθούν να περιμένουν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν, περιμένουν με αδάμαστο θάρρος, υποδειγματική ηρεμία και μια αξιοσημείωτη προθυμία. Αλλά κυρίως, με ένα σαφές και απλό μήνυμα: «Όχι, εμείς δεν θα ξεχάσουμε» και ένα ερώτημα, γιατι ακομα ατιμωρητο το Ισραήλ;
  
Εν τω μεταξύ, έχουν την σκεψη τους έξω, επιμένουν, περιμένοντας υπομονετικά, να αντισταθούν, αλλά το πιο σημαντικό, συνεχίζουν να ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο, μία ημέρα της ελευθερίας, της ειρήνης, αλλά, πρώτα και κύρια, την ημέρα της δικαιοσύνης."
                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                            Ziad Medoukh

Mετάφραση και αναδημοσίευση: http://bellaciao.org/fr/spip.php?article139066-Γράφει η "Μαύρη Πεταλούδα"
--------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου